VOOR GRIET

Op 25 april 2017, overleed Griet Verbergt op 48-jarige leeftijd aan de gevolgen van borstkanker. Griet was geboren en getogen in Hombeek.

Exact een maand na haar overlijden werd de achtste editie van De 1000 kilometer van Kom Op Tegen Kanker gereden met Mechelen als start- en aankomstplaats. We besloten met enkele vrienden om een kijkje te gaan nemen en te supporteren voor De Stevige Trappers die ook deelnamen, onder andere ter nagedachtenis van Griet.

Bij onze aankomst op de Grote Markt werden we meteen overspoeld door de warme sfeer van het evenement. We hadden aan één blik genoeg om meteen te beslissen om hier ook aan deel te nemen! En vrijwel onmiddellijk schreven we ons in voor de editie van 2018.

Onze groepsnaam – De GRIETSERS (fietsers voor Griet) – was geboren. We gingen haar strijd tegen kanker verderzetten! In december 2017 hielden we onze eerste ontbijtactie en ook onze champagneverkoop was een enorm succes. Nu hebben we naast fietsploegen, ook loopploegen.

We zijn dan ook super trots dat wij, uiteraard dankzij de warme steun van vele mensen uit Hombeek en omstreken én onze acties, erin geslaagd zijn om de voorbije 5 jaar het mooie bedrag van 117.500 euro te kunnen schenken aan Kom Op Tegen Kanker.

Wij danken jullie alvast voor de steun!

De Grietsers